ГоловнаСтаттіТекстиПерекладНовини
ТемаАкціїМистецтвоЛінкиГазетаРедакція
Діалог / Література / Переклад - ПРОSTORY - український літературний журнал Діалог / Література / Переклад Биографии (I) - ПРОSTORY - український літературний журнал Биографии (I) Георг Тракль: Стихи - ПРОSTORY - український літературний журнал Георг Тракль: Стихи
Друкувати

ТРУДОВА ВИСТАВКА. Паралельна програма

  24 листопада 2011, четвер, 17.00

Літературні читання та дискусія «Інша робота vol. 2» 

Учасники: Ярослав Гадзінський, Сяргей Прилуцкі, Катерина Бабкіна, Юлія Стахівська, Олег Коцарев, Василь Лозинський (модератор). 

Автори діляться своїм досвідом роботи як у гуманітарній і мистецькій сфері, так і в інших, та читають художні тексти. Визначити межу між творчістю та роботою складніше, ніж у випадках фізичної, найманої або виробничої праці. З огляду на це важливо, як літературний твір виявляє суспільні проблеми або перформативно їх втілює. Після виступів відбудеться дискусія на тему, як покращити професійні та економічні умови культурної сфери і як вони співвідносяться з творчістю. 

Презентація «Відео-архів Андрія Полякова» (відео, 100 хв., 2011) http://www.youtube.com/watch?v=JgoOtvEN3XI

Андрій Поляков зібрав на роботі борт-супроводжуючого у літаках невеликої авіафірми чималий відео-архів. Вибрані моменти – відео-дайджест - найкращі уривки з того, що можна побачити у небі і що не помітиш одразу без досвіду тривалого повітроплавання.

 

25 лиcтопада 2011, пятниця, 17:00 

Презентація відео-робіт

 Андрій Мовчан «Дешифровка» (відео, 3 хв., 2011)
Робота журналіста покрита нездоровим ореолом привілейованої справи. Тим часом за кадром лишається весь процес виробництва інформації. Чи є принципова різниця між фабрикою новин і рештою фабрик? Зрештою, хто такий журналіст – робітник чи щось непомірно більше? Адже, виявляється, існує суттєва різниця між професійною міфологією та працею.
Після перегляду відбудеться дискусія за участі Андрія Яницького, активіста Київської незалежної медіа-профспілки.

Віталій Атанасов, Анастасія Рябчук. «Херсонський машинобудівний завод» (відео, 30 хв., 2011)
Відео побудоване на документальних матеріалах та інтерв’ю з робітниками, які брали участь у протестах 2009 року в Херсоні. Робітники розмірковують про те, чому розпочалися протести і як вони відбувалися, про солідарність робітників інших підприємств, про те, чому протести завершилися поразкою і яке майбутнє у робітничого руху в Україні.

«Трудова виставка» працюватиме з 17 листопада до 2 грудня 2011 щобудня з 10:00 до 18:00 за адресою: Центр візуальної культури НаУКМА, Київ, вул. Сковороди, 2, Староакадемічний корпус, 1-й поверх. 

 

За підтримки: Transit.at http://www.tranzit.org/ERSTE Stiftung,  Центру візуальної культури НаУКМА http://vcrc.ukma.kiev.ua/,  Фундації ЦСМ http://cca.kiev.ua/MediaLab

Інформаційні партнери: Springerin http://www.springerin.at/,  Labourarchive http://laborarchive.blogspot.com/Проstory http://www.prostory.net.ua/

http://hudrada.tumblr.com/

 

Додайте Ваш коментар

Ваше ім'я (псевдонім):
Коментар:

eurozine
 


Головна  Статті  Тексти  Переклад  Новини  Тема  Акції  Мистецтво  Лінки  Газета  Редакція  


Дизайн Олександр Канарський ©2007.
При використаннi матерiалiв сайту бажаним є посилання на prostory.net.ua