StartseiteImpressum
Тихое свидетельство - PROSTORY Тихое свидетельство Выставка «Перед казнью»: часть третья - PROSTORY Выставка «Перед казнью»: часть третья 11.06.09: Політизація мистецтва – на часі? - PROSTORY 11.06.09: Політизація мистецтва – на часі?

Виставка французького художника Лахдара Бен Малека "Тектоніка" у Києві

 "Тектоніка"
На зламі емоцій 

Хто такий Лахдар Бен Малек?

Він жодного разу не був помічений у венеціанських павільйонах. Його ім’я не знайдеш у каталогах Центру Жоржа Помпіду. Він не крутиться поміж вилизаного паризького бомонду й не викладає у соціальних мережах фотографії в обнімку з модними критиками, чий удар важкий, а дух неповороткий.

Проте, якщо ви спитаєте будь-якого хлопчину на вулицях Марселя, хто такий Бен Малек, то почуєте: «О! Це крутий чувак!» 

Бо Лахдар Бен Малек – він і є бунтівним містом Марселем. З дитинства увібравши дух його звивистих вуличок й гамірних набережних, чад арабських кварталів та бриз приморських кав’ярень, у мистецтві Бен Малек (або ЛБМ, як його називають на батьківщині) завжди волів пересуватися манівцями, ігноруючи магістралі, де все «схоплено». 

У 2000 році він створив і очолив незалежну художню групу Amicale Underground. Дуже швидко до неї долучилися найвідчайдушніші творчі особистості Марселя: музиканти, художники, акціоністи, незалежні продюсери та режисери. Одне за одним постають виставки, перформанси, концерти й експериментальні фільми групи, в яких знімаються всі її учасники. Багато подій носять не лише естетичний, а й протестний характер, часто закінчуючись не фуршетом, а поліцейським відділком. 

Пробираючись вибагливим й тернистим шляхом становлення, Лахдар Бен Малек і сам не помітив, як став художником, перепробувавши безліч технік та інструментів – олійний живопис, скульптура, фотографія, відеоарт… 

У новому проекті Бен Малека «Тектоніка» («Tectonics») проявилися південна щедрість та французько-алжирський темперамент художника – одним махом він поєднав їх усі, створюючи химерні нашарування із уривків образів, кольорів, африканських мелодій та слів, крізь густе мереживо яких проступає щось загадкове і тривожне. 

А як по-іншому? Адже Марсель – кримінальна столиця Франції, і тут завжди неспокійно. 

А в Києві – осінь. І Марсель стає ближчим. З кожним днем.

Виставка французького художника Лахдара Бен Малека "Тектоніка" відкривається у вівторок 13 вересня о 17.00 в Центрі візуальної культури НаУКМА (вул. Сковороди, 2, 1-й поверх Староакадемічного корпусу) . Триватиме вона до 23 вересня щобудня з 10.00 до 18.00.

Куратор - Олександр Канарський.

 

Add your comment

Your name:
Comment:


Das Design Alexander Kanarskiy © 2007. Alle Rechte sind geschützt.
Unter Anwendung von den Materialien ist die Verbannung auf prostory.net.ua obligatorisch.