StartseiteImpressum
Übersetzungsworkshop: Deutsche Autoren im Strudel der (Wieder)Vereinigung - PROSTORY Übersetzungsworkshop: Deutsche Autoren im Strudel der (Wieder)Vereinigung Оксана Забужко – сексі? Про деякі аспекти «еротичного» письма - PROSTORY Оксана Забужко – сексі? Про деякі аспекти «еротичного» письма Не зрадь біле! - PROSTORY Не зрадь біле!

Мистецтво без освіти: лекція й дискусія

23 березня в Мистецькому Арсеналі виступить Антон Відокль – художник, куратор, співзасновник і редактор онлайн-видання e-flux, провідного світового часопису про сучасне мистецтво (e-flux.com). Його роботи виставлялися на Венеційській бієнале, у Tate Modern тощо. Він був куратором Manifesta 6 та проекту Unitednationsplaza у Берліні. Мешкає в Нью-Йорку. Пан Відокль прочитає лекцію на тему “Мистецтво без освіти” та візьме участь у дискусії з редактор(к)ами українських критичних видань. Під час дискусії йтиметься про альтернативні форми художньої освіти та роль незалежних критичних видань у формуванні мистецького процесу.

Антон Відокль: Сьогодні все складніше уявити собі виробництво значущого мистецтва без художнього ринку та певного типу навчання, яке готує майбутніх виробників мистецтва, його адміністраторів та, певною мірою, споживачів. Однак важливо мати на увазі, що велику частину сучасного мистецтва було створено без виходу художника на ринок чи просто тому, що ринку не існувало. Поле мистецтва професіоналізується в дуже вузькому сенсі. Маємо певну суперечність: чимало з тих людей, що йдуть у мистецтво, хочуть бути менш відчуженими від того, що вони роблять у житті, але водночас художникам, кураторам, письменникам дедалі сильніше нав'язують професіоналізацію та прекаризацію їхньої діяльності.

 

23 березня 2012 

Мистецький Арсенал, вул. Лаврська, 12
 17.30 - реєстрація
18.00 - 19.00 - лекція Антона Відокля

 19.15 - 21.00 - дискусія

за участі Антона Відокля, Володимира Артюха (журнал соціальної критики "Спільне"), Євгенії Бєлорусець (часопис "ПРОSTORY") та Катерини Ботанової (онлайн-видання "KORYDOR"). Модерують Єкатєріна Дьоґоть та Олексій Радинський (журнал "Політична критика").

 

За матеріалами www.arsenale2012.com

 

Add your comment

Your name:
Comment:


Das Design Alexander Kanarskiy © 2007. Alle Rechte sind geschützt.
Unter Anwendung von den Materialien ist die Verbannung auf prostory.net.ua obligatorisch.