ГлавнаяСтатьиТекстыПереводНовости
ТемаАкцииИскусствоСсылкиГазетаРедакция
Славой Жижек: Моя приватна власна Австрія - ПРОSTORY - украинский литературный журнал Славой Жижек: Моя приватна власна Австрія Шинед Кеннеді: Семюел Бекет – поет песимізму чи провісник спротиву? - ПРОSTORY - украинский литературный журнал Шинед Кеннеді: Семюел Бекет – поет песимізму чи провісник спротиву? Пауль Целан на русском: Стихотворения. Проза. Письма - ПРОSTORY - украинский литературный журнал Пауль Целан на русском: Стихотворения. Проза. Письма

«Спірна територія»

 26 вересня, о 16.00 у Севастополі за адресою пр. Нахімова, 9 у Художньому музеї ім. М.П. Крошицького відкриється нова, четверта виставка міждисциплінарного кураторського об’єднання Худрада "Спірна територія". Виставка, присвячена звільненню та завоюванню соціальних і політичних просторів, зібрала 19 учасниць і учасників з України та інших країн. У перші дні роботи «Спірної території» відбудеться інтенсивна дискусійна програма. 

Спірні території  - це прогалини у світі, застиглому й поділеному на сфери впливу. Живі ділянки, варіативно сформовані людським розумом та безумством. Вони дають надію на зміни, приваблюють можливістю зробити свої ставки, увійти в гру. Вони обіцяють насолоду, породжувану зіткненнями, вони здатні відродити конфлікт там, де, здавалося б, уже непохитно затвердилися нудні догматичні конструкти. Цінність спірної території в її надії та двоякості. 

Ми рухаємося вздовж вибухонебезпечної межі, там, де нам ввижається постійний зсув лінії конфронтації,  де зосереджене насильницьке начало, що проявляє себе знову і знову.

Де саме? Соціальні відносини, виключення, маргіналізація, гендер та сексуальність, війна приватних та суспільних інтересів, конфлікти ксенофобій, громадський простір і його присвоєння, громадянський, політичний, активістський вибір та поле влади. 

Чи можна звідси нанести попереджувальний удар? 

Утримувати спірні території в полі зору –  означає вийти з підпорядкування, прорватися крізь греблю ідеологічного реквізиту туди, де із відчуття розгубленості та дискомфорту витворюється надія. Вирватися із всепоглинаючої влади пародії та нових віровчень із їхнім спокійним сумлінням у дійсність, де спірні простори все ще підлягають політичному освоєнню та готові стати для людини простором життя. 

Курує виставку об’єднання Худрада http://hudrada.tumblr.com/ 

У виставці беруть участь: Адріан Пачі (Албанія), Анна Звягінцева, Іван Мельничук, Євгенія Бєлорусець, Нікіта Кадан, Юрій Соломко, Естер Кемпф (Швейцарія), Олексій Салманов, Сімона Рота (Іспанія), Леся Хоменко, Лада Наконечна, Олексій Гнеденко, Аліна Клейтман, Уляна Биченкова, Ніколай Рідний, TanzLaboratorium, ФНО (Росія), Р.E.П. 

Організатор: ГО «Коннект». 

Виставка триватиме до 7 жовтня і працюватиме щодня, крім вівторка, з 10.00 до 17.00. 

ПРОГРАМА ЗАХОДІВ 

26 вересня

15:00 Прес-конференція

16.00 Відкриття виставки, кураторська екскурсія по виставці.

27 вересня

12.30 -  15.00 Перформанс “Безголові” групи TanzLaboratorium на вулицях Севастополя.

16.00 Презентація останніх випусків незалежних журналів про соціум,  літературу, мистецтво: "Спільне" і "Простори" за участі Анастасії Рябчук та Євгенії Бєлорусець.

17:00 Дискусія «Взаємодія між культурним активізмом та правозахисними ініціативами: досвід Сімферополя» за участі Олександри Дворецької й Тетяни Безрук.

28 вересня

16:00 Дискусії «Проблеми та перспективи розвитку сучасного мистецтва в культурному контексті Севастополя» та «Можливість сучасного мистецтва у регіональному художньому музеї» за участі Миколи Скиби, Сергія Попова, Нікіти Кадана, Тетяни Смірнової, Павла Хлібовського і Тетяни Сайгушкіної. 

Всі події, окрім перформансу,  відбуватимуться у Севастопольському музеї ім. М.П. Крошицького на пр. Нахімова, 9

Докладно про програму заходів читайте на disputedterritory.org.ua

 

Добавьтe Ваш комментарий

Ваше имя (псевдоним):
Комментарий:

eurozine
 


Главная  Статьи  Тексты  Перевод  Новости  Тема  Акции  Искусство  Ссылки  Газета  Редакция  


Дизайн Александр Канарский © 2007.
При использовании материалов ссылка на prostory.net.ua желательна.