ГлавнаяСтатьиТекстыПереводНовости
ТемаАкцииИскусствоСсылкиГазетаРедакция
Терезія Мора: «Не ставати заручником зужитих фраз» - ПРОSTORY - украинский литературный журнал Терезія Мора: «Не ставати заручником зужитих фраз» 14 февраля або пальці в стіні - ПРОSTORY - украинский литературный журнал 14 февраля або пальці в стіні Мартін Поллак: Мрець у бункері. Фрагмент - ПРОSTORY - украинский литературный журнал Мартін Поллак: Мрець у бункері. Фрагмент

Відвертість міського простору: виставка "Сіті Порн" у Києві

 У четвер, 3 листопада о 17.00 в Центрі візуальної культури НаУКМА (вул. Сковороди, 2) відкриється виставка Олександра Бурлаки та Івана Мельничука "Сіті Порн". Спостерігаючи за публічним міським простором поглядом вуаєра, Олександр Бурлака та Іван Мельничук відшукують в ньому сліди приватних історій, прояви персонального втручання, насичені зарядом несподіваної в цьому просторі відвертості. 

city_porn_ukr

Міське середовище – це простір, призначений для спільного користування. Щоб бути придатним для співіснування його мешканців, міський простір відповідним чином сплановано та уніфіковано, регламентовано функціонально та естетично. Але місто це також і «життєвий простір», пронизаний особистими потребами та прагненнями, бажаннями чи інтересами. Анонімні, але цілком конкретні мешканці міста, трансформують уніфікований під загальні потреби простір, пристосовуючи його для задоволення чи декларації власних бажань. 

«Сіті Порн», відслідковуючи в громадському просторі зразки «низових ініціатив», випадкових чи цілеспрямованих публічних виражень, індивідуальних потреб чи мотивів, смаків чи бажань, виявляє за ними не тільки контур приватного, але й його соціальну специфіку. 

Виставка працюватиме до 11 листопада щобудня з 10:00 до 18:00. 

«Сіті Порн» – це друга виставка в рамках проекту Центру візуальної культури НаУКМА Unrendered Spaces (англ. «Необроблені простори»), що пропонує серію експозицій, присвячених стратегіям сприйняття міського та позаміського середовища, можливостям його вивчення засобами мистецтва. Про першу виставку в рамках проекту Unrendered Spaces читайте тут:
http://vcrc.ukma.kiev.ua/uk/events/vistavka-objets-vus

 

Добавьтe Ваш комментарий

Ваше имя (псевдоним):
Комментарий:

eurozine
 


Главная  Статьи  Тексты  Перевод  Новости  Тема  Акции  Искусство  Ссылки  Газета  Редакция  


Дизайн Александр Канарский © 2007.
При использовании материалов ссылка на prostory.net.ua желательна.