ГоловнаСтаттіТекстиПерекладНовини
ТемаАкціїМистецтвоЛінкиГазетаРедакція
Art After the End of the World - ПРОSTORY - український літературний журнал Art After the End of the World Розділення // Про працю у тіні війни - ПРОSTORY - український літературний журнал Розділення // Про працю у тіні війни Художній переклад 2009 - ПРОSTORY - український літературний журнал Художній переклад 2009
Друкувати

Читання поезії зі збірки «Чорний квадрат» Тадеуша Домбровського

 

У четвер, 5 вересня 2013 року, о 19:00 PinchukArtCentre, у рамках співпраці з Міжнародною літературною корпорацією Meridian Czernowitz, запрошує на читання вибраної поезії зі збірки «Чорний квадрат» видатного польського поета молодого покоління Тадеуша Домбровського. Читання та дискусія з автором відбудеться в рамках презентації українського перекладу книги, здійсненого поетом Василем Лозинським, та ілюстрованого серією живописних робіт «Райдужні перспективи» художниці Лесі Хоменко. Вхід вільний.

«Чорний квадрат» включає в себе вірші різних років Тадеуша Домбровського, у яких автор представляє інтерпретації абстрактних, безфігурних понять та проводить пошуки метафізичної суті мистецтва. Автор у своїй мові використовує сприйняття кольору як інструмент, підкреслюючи її штучний характер та надаючи великого значення буденному. У книзі вибудувано діалог тексту і євроремонтних абстракцій Лесі Хоменко, що зображують декорації-прикриття істин. Як твори Тадеуша Домбровського, так і картини Лесі Хоменко покликаються на мистецький канон у живописному авангарді, претендуючи на новий реалізм жесту у різних медіа. Крім перекладів Василя Лозинського до збірки також увійшли переклади Остапа Коня, Остапа Сливинського та Маріанни Кіановської.

До дискусії з Тадеушом Домбровський, що відбудеться після читання текстів, також долучаться художниця Леся Хоменко, перекладач та упорядник книги «Чорний квадрат» Василь Лозинський. Модератором обговорення стане учасниця «Кураторської платформи» PinchukArtCentre Тетяна Кочубінська. 

Захід відбудеться на 6-му поверсі арт-центру у залі video-lounge. Зважаючи на обмежену кількість місць, просимо попередньо зареєструватись за телефоном +38 044 590-08-58 або надіслати запит на e-mail: info@pinchukartcentre.org.

 

Додайте Ваш коментар

Ваше ім'я (псевдонім):
Коментар:

eurozine
 


Головна  Статті  Тексти  Переклад  Новини  Тема  Акції  Мистецтво  Лінки  Газета  Редакція  


Дизайн Олександр Канарський ©2007.
При використаннi матерiалiв сайту бажаним є посилання на prostory.net.ua