ГоловнаСтаттіТекстиПерекладНовини
ТемаАкціїМистецтвоЛінкиГазетаРедакція
Донбасс борется за права человека: пресс-конференция в Северодонецке - ПРОSTORY - український літературний журнал Донбасс борется за права человека: пресс-конференция в Северодонецке Ґеорґ Гайм: вірші - ПРОSTORY - український літературний журнал Ґеорґ Гайм: вірші LGBT AND JEWISH DISCOURSE: FROM TABOO TO TOLERANCE - ПРОSTORY - український літературний журнал LGBT AND JEWISH DISCOURSE: FROM TABOO TO TOLERANCE
Друкувати

Ненависть до мистецтва

nenavyst do mystectva

У пятницю,31 травня о 19:00 на фестивалі Книжковий Арсенал, вул. Лаврська, 10-12, зала 1, відбудеться дискусія Центру візуальної культури (Київ) “Ненависть до мистецтва”, на якій буде презентовано дослідження закритих виставок та каталог “Українське тіло”.

Проект Центру візуальної культури In-hibition представляє історії закритих в Україні виставок останніх двадцяти років, намагаючись з'ясувати, що саме потрібно було приховати, які страхи і тривоги стояли за закриттями, чому мистецтво позбавляли права бути видимим. Закриття виставки - це завжди реакція на нестерпне, ознака того, що мистецтво переживається як небезпечне, загрозливе для комфортної глядацької позиції.Вперше проект був представлений на виставці UkrainianNews в Центрі сучасного мистецтва «Замок Уяздовський» (Варшава, Польща).

У рамках заходу відбудеться презентаціякаталогу виставки «Українське тіло», закритої в лютому 2012 року в Центрі візуальної культури, що знаходився у Києво-Могилянській академії. У виданні представлена історія виставки, учасники та місце «Українського тіла» в сучасному художньому контексті України. Відстежуючи найбільш виразні прояви нетерпимості до мистецтва, проект In-hibition та збірка «Українське тіло» відображають основні вразливі точки українського суспільства.

За участі Оксани Брюховецької, Олександра Івашини, Сергія Климка, Лесі Кульчинської та Олексія Радинського. Модерує Василь Черепанин.

 

Додайте Ваш коментар

Ваше ім'я (псевдонім):
Коментар:

eurozine
 


Головна  Статті  Тексти  Переклад  Новини  Тема  Акції  Мистецтво  Лінки  Газета  Редакція  


Дизайн Олександр Канарський ©2007.
При використаннi матерiалiв сайту бажаним є посилання на prostory.net.ua