ГоловнаСтаттіТекстиПерекладНовини
ТемаАкціїМистецтвоЛінкиГазетаРедакція
Маленький бестіарій Об’єднання - ПРОSTORY - український літературний журнал Маленький бестіарій Об’єднання Краса філології - ПРОSTORY - український літературний журнал Краса філології Фридрих Ахляйтнер: экономические беженцы и др. - ПРОSTORY - український літературний журнал Фридрих Ахляйтнер: экономические беженцы и др.
Друкувати

Слід від вибуху з Дебальцевого - у Варшаві


3 жовтня 2014 у Варшаві у палаці Кролікарня відкриється мистецький фестиваль «Комментаторки», у якому візьмуть участь п’ять українських та п’ять російських художниць. Одна з робіт фестивалю присвячена тривалим обстрілам міста Дебальцеве, що знаходиться на лінії вогню у Донецькій області.

Порожню міну з Дебальцеве, де навіть за днів перемир'я практично не переривалися обстріли, буде виставлено в інсталяції Євгенії Бєлорусець, що називається «Око і сонце». Художниця пропонує відвідувачам виставки розповсюдити по Варшаві листівки з графічним слідом від цієї міни та пов’язаною з ним історією.

4w copy

На охопленій війною території втрачає сенс інформація про витоки цієї війни, про її історію та причинно-наслідкові зв'язки. Залишається власне подія насильства, позбавлена коріння, логіки, наділена владою, що скасовує поділ між національним і інтернаціональним, внутрішнім і зовнішнім, приватним і суспільним.

Ця подія стає новою точкою для відліку часу. Її глядачі – найменш захищені городяни, що відкладали свій від'їзд з обстрілюваних територій до моменту, коли зрозуміли, що можливості виїхати втрачені, а вони стали заручниками цілоденних військових дій.

Разом із листівками сліди цієї війни вийдуть за межі дестабілізованих територій. Адже якщо ми знаходимося поруч з війною, то не можемо сподіватися, що її сліди нас оминуть.

 3w copy

Детальніше про фестиваль Комментаторки 

 

Додайте Ваш коментар

Ваше ім'я (псевдонім):
Коментар:

eurozine
 


Головна  Статті  Тексти  Переклад  Новини  Тема  Акції  Мистецтво  Лінки  Газета  Редакція  


Дизайн Олександр Канарський ©2007.
При використаннi матерiалiв сайту бажаним є посилання на prostory.net.ua