ГоловнаСтаттіТекстиПерекладНовини
ТемаАкціїМистецтвоЛінкиГазетаРедакція
Левіафан, або Найкращий з усіх світів - ПРОSTORY - український літературний журнал Левіафан, або Найкращий з усіх світів Німецькомовна поезія «в суті найглибшій незрушна» - ПРОSTORY - український літературний журнал Німецькомовна поезія «в суті найглибшій незрушна» Художній переклад 2009 - ПРОSTORY - український літературний журнал Художній переклад 2009
Друкувати

Міжнародний фестиваль поезії «MERIDIAN CZERNOWITZ»

У вересні 2010 р. в Чернівцях відбудеться міжнародний поетичний фестиваль "MERIDIAN CZERNOWITZ". Триденне дійство триватиме з 3 по 5 вересня. Головною темою фестивалю стане сучасна німецькомовна та українська поезія. Учасниками виступлять відомі та цікаві поети з України,  Австрії, Німеччини та Швейцарії.

Загалом, програма "MERIDIAN CZERNOWITZ" складається з низки культурно-мистецьких заходів різноманітного характеру. В денний час на гостей чекають поетичні читання, літературні дискусії, презентації книг, культурологічні екскурсії та мистецькі експозиції. Вночі проходитимуть вечори електронної музики за участю відомих діджеїв та віджеїв з Європи. Також гостям презентуватимуть електропоезію – синтез віршів учасників фестивалю та електронної музики.

Неабиякою подією фестивалю стане презентація відеоінсталяції «Темпль», яка діятиме щоночі. Дана мистецька акція – це тимчасовий екскурс в історію, де за допомогою світлової проекції буде відтворено первинний вигляд колись зруйнованої синагоги Темпль.

Протягом трьох днів також діятиме й молодіжна поетична сцена. Саме тут презентуватимуть свою поезію та відеопоезію молоді українські автори.

Впродовж фестивалю буде задіяне усе місто, заходи відбуватимуться на багатьох сценах. Починаючи від відкритих майданчиків та терас архітектурних шедеврів, закінчуючи нічними клубами та приміськими туристичними комплексами. У ході фестивалю також діятиме кількаденний перекладацький семінар. Вірші поетів-учасників будуть видані окремою збіркою.

Час проведення першого фестивалю обраний не випадково. Адже саме на цей рік припадає 90-річчя з дня народження одного з найзначніших поетів німецькомовної літератури Пауля Целана, що народився Чернівцях місті і є своєрідним символом цього міста.

Серед учасників фестивалю Юрій Андрухович, Ігор Померанцев, Херндрік Джексон, Ельке Ерб, Франц Йозеф Чернін та інші значні поети сучасності.

На сайті та у друкованих виданнях ПРОSTORY ви зможете побачити твори учасників і також дізнатися про останні новини фестивалю.

Докладніше про програму фестивалю ви зможете дізнатися тут.  

_

 

 
Коментарі (12)
1 Вівторок, 11 Травня 2010
Дуже рада фестивалю. А можна ще пропонувати кандидатури поетів?
2 Вівторок, 11 Травня 2010
Вражає кількість дуже хороших авторів. Ніби підібрані добірним західним літературознавцем. Невже вони всі приїдуть?
3 Вівторок, 11 Травня 2010
Барбара Відеман мабуть лекцію прочитає. Хотілося б щоб вона і до Києва доїхала.
4 Середа, 12 Травня 2010
"... перший в Україні міжнародний поетичний фестиваль "MERIDIAN CZERNOWITZ"

Безумовно, всім хочеться бути ПЕРШИМИ, ДОВШИМИ, ТОВЩИМИ... А як щодо того, що 13-16 травня у Києві відбудеться вже П'ЯТИЙ міжнародний фестиваль поезії? :)
http://stolitsa.glavred.info/archive/2010/05/11/183050-1.html
5 Середа, 12 Травня 2010
А може він перший у Чернівцях??
6 Середа, 12 Травня 2010
Дякую, слушні зауваження. Трохи змінили новину.
7 Середа, 12 Травня 2010
На фестивалі буде діяти відкрита сцена.
Line up - реальний. Всі учасники підтвердили присутність.
Барбара Відеман буде презентувати нову книгу - листування Целана з другом з Чернівців.
Подробиці на нашому сайті.
Висока поезія + DrumandBass вечіркі та інше.. Буде цікаво.
З найкращими побажаннями!
8 Четвер, 13 Травня 2010
Щось поки не так багато інформації про фестиваль. Хіба ваш сайт. Краще було б, якщо у книгарнях лежали якісь листівки, тощо...
9 Четвер, 13 Травня 2010
У книгарнях України, Австрії, Німеччини і Швейцарії! Мені би так хотілося! :)
10 Неділя, 16 Травня 2010
прикро, що от Емму Андієвську не здогадалися запросити...

бо в плані літературної історії 20-го ст., стосунків України та Німеччини тощо - запрошення її на фестиваль було б неймовірно вдалим ходом...

мабуть це пояснюється тим, що її поезію не дуже розуміють, ну й не в останню чергу тим, що вона з "правильними людьми" дружити не навчилася...
11 Неділя, 16 Травня 2010
Шановний пан чи шановна пані Ікс!
Дякую за коментар. Ми не ставимо за ціль презентувати поезію авторів які впливали на стосунки України та Німеччини. Ми запрошуємо відомих німецькомовних та українських авторів. Ми не маємо можливості запросити всіх. Також Ви не побачили в списку Герту Мюллер, Дурса Грюнбайна та багато інших. Але наш фестиваль щорічний і всі цікаві поети будуть запрошені. "Правильні люди" тут не при чому. Ви користуєтесь застарілими стереотипами.
З найкращими побажанняим!
12 Неділя, 16 Травня 2010
i Midjanku v spysku zaproshenyx tezh schos' ne vydno. mabut' u jogo konkretnomu vypadku oplata projizdu organizatoram ne po kysheni, chy scho...

Додайте Ваш коментар

Ваше ім'я (псевдонім):
Коментар:

eurozine
 


Головна  Статті  Тексти  Переклад  Новини  Тема  Акції  Мистецтво  Лінки  Газета  Редакція  


Дизайн Олександр Канарський ©2007.
При використаннi матерiалiв сайту бажаним є посилання на prostory.net.ua