ГоловнаСтаттіТекстиПерекладНовини
ТемаАкціїМистецтвоЛінкиГазетаРедакція
Презентація номера "Транс" у Києві - ПРОSTORY - український літературний журнал Презентація номера "Транс" у Києві Довге повернення Робінзона - ПРОSTORY - український літературний журнал Довге повернення Робінзона Відео на паркані - сателіт виставки «Погляди» - ПРОSTORY - український літературний журнал Відео на паркані - сателіт виставки «Погляди»
Друкувати

18 сучасних українських художниць та художників визначають кордони «українського тіла»

 

 ukrainske_tilo

Куратори виставки запропонують погляд на український соціум як на матеріальне, культурне, інформаційне, ідеологічне, естетичне середовище існування тіла, а також осмислюватимуть фізичний досвід перебування в українському суспільстві.

Наші тіла перебувають у певних соціальних і матеріальних обставинах та зумовлюються ними. Тілесні практики визначаються тим, що вважається прийнятним чи бажаним. Уявлення про красу та норму реалізується у ставленні до інших тіл, спрямовує зусилля щодо тіла власного. Через експертів та педагогів, сім’ю та рекламу, мораль та медицину, релігію та ринок ми отримуємо інструкції з використання тіла, послуговуємося критеріями оцінки його «ефективності», прораховуємо можливості та способи взаємодії з іншими тілами. 

Складна павутина чинників тілесного досвіду та способи його символічного картографування потрапили у фокус мистецького аналізу. Ми пропонуємо тлумачити тіло, зокрема уявне, ідеальне, метафоричне одночасно як симптом свого середовища і як інструмент його пізнання. Учасниці та учасники виставки перетворюють простір галереї на лабораторію, де дослід проводиться над кожним з відвідувачів, випробовуючи та проявляючи їхні мисленнєві механізми, зони чутливості та системи суджень.

У виставці взяли участь: Анатолій Бєлов, Артур Бєлозьоров, Євгенія Бєлорусець, Оксана Брюховецька, Олександр Володарський, Вова Воротньов, Нікіта Кадан, Володимир Кузнєцов, Саша Курмаз, Любов Малікова, Іван Мельничук, Лада Наконечна, Макс Побережський, Микола Рідний, Володимир Сай, Олексій Салманов / Добриня Іванов, Євген Самборський.

Куратори – Оксана Брюховецька, Сергій Климко, Леся Кульчинська.

 

Додайте Ваш коментар

Ваше ім'я (псевдонім):
Коментар:

eurozine
 


Головна  Статті  Тексти  Переклад  Новини  Тема  Акції  Мистецтво  Лінки  Газета  Редакція  


Дизайн Олександр Канарський ©2007.
При використаннi матерiалiв сайту бажаним є посилання на prostory.net.ua