ГоловнаСтаттіТекстиПерекладНовини
ТемаАкціїМистецтвоЛінкиГазетаРедакція
Катя Ланґе-Мюллер: Майбутнє, або Мій песимізм - ПРОSTORY - український літературний журнал Катя Ланґе-Мюллер: Майбутнє, або Мій песимізм К подоплеке нынешнего «поражения мультикультурализма» - ПРОSTORY - український літературний журнал К подоплеке нынешнего «поражения мультикультурализма» Презентація роману нобелівської лауреатки Герти Мюллер «Колиска подиху» / зустріч із перекладачем Марком Бєлорусцем - ПРОSTORY - український літературний журнал Презентація роману нобелівської лауреатки Герти Мюллер «Колиска подиху» / зустріч із перекладачем Марком Бєлорусцем
Друкувати

Скажемо “Ні!” законодавчому наступу на права людини

У Міжнародний день прав людини ми виходимо на вулиці, щоб нагадати депутатам, що в Україні є громадянське суспільство, яке готове захищати свої права.

Ми закликаємо всіх небайдужих – активістів/ок, громадян/ок, правозахисників/ць - висловити своє ставлення до законодавчих ініціатив народних депутатів, які намагаються обмежити у правах кожного/кожну з нас.

Сьогодні вони голосують за цензуру – замовчування інформації про ЛГБТ, завтра вони введуть кримінальну відповідальність за "вільнодумство". Вони вже намагалися обмежити свободу мирних зібрань, ввести кримінальну відповідальність за наклеп тощо.

Вийдемо і скажімо своє рішуче "Ні!" цензурі, гомофобії та ненависті, яку розпалюють депутати щодо ЛГБТ. Якщо закон 8711 приймуть, можливості висловити свою позицію вже не буде!

КОЛИ: 8 грудня 2012 року о 13:00.
ДЕ: збираємося біля ст.м Хрещатик.


Нагадуємо, що законопроект №8711, який має неофіційну назву "про заборону пропаганди гомосексуалізму", містить низку відверто дискримінаційних положень. Законопроектом встановлюється адмінистративна та кримінальна відповідальність за ввезення, виробництво та розповсюдження продукції, що «пропагує» гомосексуальність. Оскільки документ не дає визначення поняттю «пропаганди», він залишає можливість для довільної інтерпретації, зловживань та санкцій щодо медіа, громадських активістів/ок та правозахисників/ць. Цей законопроект офіційно закріплює цензуру.

 

Додайте Ваш коментар

Ваше ім'я (псевдонім):
Коментар:

eurozine
 


Головна  Статті  Тексти  Переклад  Новини  Тема  Акції  Мистецтво  Лінки  Газета  Редакція  


Дизайн Олександр Канарський ©2007.
При використаннi матерiалiв сайту бажаним є посилання на prostory.net.ua