ГоловнаСтаттіТекстиПерекладНовини
ТемаАкціїМистецтвоЛінкиГазетаРедакція
Гендер та релігія в Україні та Польщі:  можливість спротиву в консервативному політичному кліматі - ПРОSTORY - український літературний журнал Гендер та релігія в Україні та Польщі: можливість спротиву в консервативному політичному кліматі МАЙСТЕР-КЛАС З ХУДОЖНЬОГО ПЕРЕКЛАДУ: ПОЕЗІЯ ТА ПРОЗА ОБ΄ЄДНАННЯ - ПРОSTORY - український літературний журнал МАЙСТЕР-КЛАС З ХУДОЖНЬОГО ПЕРЕКЛАДУ: ПОЕЗІЯ ТА ПРОЗА ОБ΄ЄДНАННЯ Femen роздягає суспільство - ПРОSTORY - український літературний журнал Femen роздягає суспільство
Друкувати

Передчасно закрито виставку «Українське тіло»!

10 лютого 2012 року за рішенням президента НаУКМА Сергія Квіта через три дні після відкриття було закрито виставку «Українське тіло», присвячену дослідженню тілесності в українському суспільстві. Вхід до галереї наразі зачинено на замок. Сергій Квіт пояснив свої дії таким чином: «Це не виставка, а лайно».

Наслідком подібних дій, які ми розцінюємо як неприпустимий акт цензури, з простору публічної дискусії цілеспрямовано витісняється цілий спектр важливої соціальної та політичної проблематики, унеможливлюючи її критичний розгляд. На виставці, що має тривати до 28 лютого, було представлено роботи українських художників Анатолія Бєлова, Євгенії Бєлорусець, Оксани Брюховецької, Олександра Володарського, Микити Кадана, Володирира Кузнєцова, Любові Малікової, Лади Наконечної, Миколи Рідного та багатьох інших.

Сподіваємося, такий необдуманий крок представників університетської адміністрації зроблено через тимчасове непорозуміння. Наразі ми змушені оголосити збір підписів на знак протесту проти художньої цензури в стінах НаУКМА та повторного відкриття виставки «Українське тіло». Просимо поширити це звернення серед представників художньої та інтелектуальної громадськості.

Підписати звернення можна ТУТ


Центр візуальної культури НаУКМА 

Докладніше про виставку.

 

Додайте Ваш коментар

Ваше ім'я (псевдонім):
Коментар:

eurozine
 


Головна  Статті  Тексти  Переклад  Новини  Тема  Акції  Мистецтво  Лінки  Газета  Редакція  


Дизайн Олександр Канарський ©2007.
При використаннi матерiалiв сайту бажаним є посилання на prostory.net.ua