ГоловнаСтаттіТекстиПерекладНовини
ТемаАкціїМистецтвоЛінкиГазетаРедакція
Дурс Грюнбайн. Стихи - ПРОSTORY - український літературний журнал Дурс Грюнбайн. Стихи Етьєн Балібар: Повернення раси - ПРОSTORY - український літературний журнал Етьєн Балібар: Повернення раси Николай Власов: серия "Экономическое чудо" - ПРОSTORY - український літературний журнал Николай Власов: серия "Экономическое чудо"
Друкувати

«СВОЇ», «ЧУЖІ» І ЛІТЕРАТУРА

 

16 травня 2014
18:00-19:30
Кнайп-клуб «Купідон»
вул. Пушкінська, 1-3/5, Київ

 «СВОЇ», «ЧУЖІ» І ЛІТЕРАТУРА / «Простори» #7 «Транс»

Читання перекладів і розмова про літературні громадянства: Сергій Жадан (Харків), Марк Бєлорусець (Київ), Олександра Григоренко (Полтава)
Модерує Неля Ваховська

Граматика ідентичності сьогодні створює корсет сучасної української літератури: хто має право вважатися українським письменником, чи можна брати до канону національної літератури твори, написані російською, і хто вповноважений приймати такі рішення?


Питання про те, чи можлива в сучасному світі національна література, хто видає їй паспорти та візи, ми розглянемо на прикладі творів Роберта Вальзера, Драґіци Райчич, Педро Ленца, Ервіна Мессмера та інших німецькомовних письменників та поетів, представлених у «Трансі». Разом зі знаними українськими перекладачами й літераторками ми поговоримо про взаємини літератури і суспільства: про формування біографічного міфу автора, маргінальність як письменницьку стратегію, про «перші» і «другі» світи, жіночість, хворобу, відчуження. А також про те, яким чином «соціальні девіації» на кшталт літератури мігрантів, робітників, людей із психічними труднощами тощо поглинаються панівним (літературознавчим) дискурсом, перетворюються на бренди і лейбли. І про вміння поезії бути нещадною.

Мови заходу: німецька, українська, російська


Захід у рамках фестивалю «Київські Лаври» за підтримки Посольства ФРН в Україні.

 

 

 

Додайте Ваш коментар

Ваше ім'я (псевдонім):
Коментар:

eurozine
 


Головна  Статті  Тексти  Переклад  Новини  Тема  Акції  Мистецтво  Лінки  Газета  Редакція  


Дизайн Олександр Канарський ©2007.
При використаннi матерiалiв сайту бажаним є посилання на prostory.net.ua