ГоловнаСтаттіТекстиПерекладНовини
ТемаАкціїМистецтвоЛінкиГазетаРедакція
Елегія про вітерець - ПРОSTORY - український літературний журнал Елегія про вітерець Утолить утопию: об экономическом чуде - ПРОSTORY - український літературний журнал Утолить утопию: об экономическом чуде THEMA 2. In der Nähe des Krieges - ПРОSTORY - український літературний журнал THEMA 2. In der Nähe des Krieges
Друкувати

Зустрічі з Юдіт Германн у Києві

 20 та 21 вересня у Києві відбудуться зустрічі з однією з найвідоміших сучасних німецьких письменниць Юдіт Германн. Вона презентуватиме свій новий роман «Аліса», прочитає уривки зі збірки-дебюту «Літній дім, згодом», дискутуватиме з українськими літературознавцями та відповість на запитання публіки.

Юдіт Германн (Judith Hermann) народилася 1970 року в Берліні. У 1998 р. побачила світ її перша книга «Літній дім», згодом, яка спричинила неабиякий резонанс та була відзначена літературною премією міста Бремена, премією ім. Гуґо Балля та премією ім. Гайріха фон Кляйста. У 2003 р. з'явилася збірка оповідань «Нічого, крім привидів», окремі історії з якої були екранізовані в 2007 р. Остання збірка прози під назвою «Аліса», що вийшла навесні 2009 р. у франкфуртському видавництві «Фішер», отримала премію ім. Фрідріха Гьольдерліна. Юдіт Германн живе й працює в Берліні.

До останньої книги Юдіт Германн «Аліса» увійшли п'ять оповідань про людей, дуже різним чином пов'язаних з головною героїнею, смерть яких бентежить її, викликає певні реакції та впливає на її життя. Кожна історія самодостатня, але водночас усі вони переплетені між собою, завдяки головній героїні Алісі, чиї життєві лінії прокреслює Юдіт Германн.

Вівторок, 20 вересня 18:00

Круглий стіл з Юдіт Германн за участі Наталки Сняданко, Таміли Кирилової, Олени Галети. Модеруватиме Юрко Прохасько.

Ґете-Інститут в Україні (вул. Волоська 12/4, актова зала).

Середа, 21 вересня 18:00

Авторські читання у Книгарні «Є» (вул. Лисенка, 3). Модеруватиме Наталка Сняданко.

 
Коментарі (1)
1 П'ятниця, 23 Вересня 2011
А хіба "Alice" це роман, а не збірка оповідань?

Додайте Ваш коментар

Ваше ім'я (псевдонім):
Коментар:

eurozine
 


Головна  Статті  Тексти  Переклад  Новини  Тема  Акції  Мистецтво  Лінки  Газета  Редакція  


Дизайн Олександр Канарський ©2007.
При використаннi матерiалiв сайту бажаним є посилання на prostory.net.ua