ГоловнаСтаттіТекстиПерекладНовини
ТемаАкціїМистецтвоЛінкиГазетаРедакція
"Самоцензура": дискусія про дозволене і заборонене - ПРОSTORY - український літературний журнал "Самоцензура": дискусія про дозволене і заборонене Ігор Помєранцев: перше видання в Україні - ПРОSTORY - український літературний журнал Ігор Помєранцев: перше видання в Україні Восьмемарта - ПРОSTORY - український літературний журнал Восьмемарта
Друкувати

Прес-конференція "Чи звільнить суд біженця Деніса Солопова?" і відкриття виставки "Мобілізація"

 

Запрошуємо на прес-конференцію

Чи звільнить суд біженця Деніса Солопова?

Місце: галерея «РА», вул. Б.Хмельницького, 32

Час: 31 травня 2011 р., 17:30

31 травня відбудеться прес-конференція за результатами судового засідання цього ж дня, на якому вирішиться доля Деніса Солопова, російського активіста, що приїхав в Україну у пошуках притулку та натомість опинився за ґратами.

Відкриттям прес-конференції стане мистецький перфоманс Алевтини Кахідзе.

Буде оприлюднене відео-звернення Деніса Солопова, що було записано невдовзі до арешту.

У прес-конференції візьмуть участь:

- Ірина Федорович, ГО Центр «Соціальна Дія»

- Євген Захаров, Харківська Правозахисна Група

- Євгенія Бєлорусець, художниця, учасниця мистецького проекту «Мобілізація»

- Віктор Павлович Солопов, батько Деніса (участь має бути підтверджена)

- Деніс Солопов, активіст, художник (участь можлива за умови звільнення Деніса)

Деніс Солопов – російський активіст і правозахисник, що приїхав в Україну, шукаючи притулку від переслідувань владою у Російській Федерації. Попри те, що Деніса було визнано біженцем УВКБ ООН в Україні, його було протиправно заарештовано біля дверей Міграційної служби. Місце, куди біженці звертаються у пошуках захисту, перетворилося у місце переслідувань із подальшим позбавленням волі. Арешт Деніса триває вже три місяці.

Активістська, правозахисна та мистецька спільноти об’єдналися проти такого грубого порушення прав людини. На підтримку Деніса відбулося декілька пікетів та акцій підтримки – зокрема, в Росії та Стокгольмі. В Україні за Деніса готові виступити поручителями відомі правозахисники та громадська організація: Євген Захаров, Михайло Каменєв та ГО Центр «Соціальна Дія». 31 травня захист проситиме суд відпустити Деніса Солопова на поруки.

Мистецька спільнота Києва на підтримку Деніса Солопова створила унікальний арт-проект, який відкрився 27 травня в галереї «РА» і продовжує невпинно розвиватися. Проект «Мобілізація» - це художнє дослідження, що проводиться в умовах надзвичайної ситуації і має проявити активістський і політичний потенціал мистецтва. На підготовку до виставки у художників було лише кілька днів, за які вони мали створити свої висловлювання на підтримку активіста. Такі короткі терміни для підготовки виставки зумовлені судом над активістом та загрозою його депортації в Росію, що може відбутися вже на початку червня. В рамках проекту «Мобілізація» представлені роботи відомих молодих українських митців - Давіда Чічкана, Александри Чічкан, Ксенії Гнилицкої, Ігора Гоми, Микити Кадана, Алевтини Кахідзе, Євгенїї Бєлорусець та інших. Також на виставці представлена і картина, створена самим Денісом в Києві незадовго до арешту, яка ще чекає на своє завершення.Мобілізація активістської, правозахисної, мистецької спільноти є спільною заявою проти переслідувань Деніса Солопова і вимогою його негайного звільнення, згідно до міжнародних зобов’язань, які підписала Україна. Чи виконає суд ці зобов’язання? Про це стане відомо на прес-конференції у галереї «РА», яка відбудеться 31 травня о 17:30.

 

Додайте Ваш коментар

Ваше ім'я (псевдонім):
Коментар:

eurozine
 


Головна  Статті  Тексти  Переклад  Новини  Тема  Акції  Мистецтво  Лінки  Газета  Редакція  


Дизайн Олександр Канарський ©2007.
При використаннi матерiалiв сайту бажаним є посилання на prostory.net.ua