ГоловнаСтаттіТекстиПерекладНовини
ТемаАкціїМистецтвоЛінкиГазетаРедакція
Жак Рансьєр: Расизм – пристрасть високого походження - ПРОSTORY - український літературний журнал Жак Рансьєр: Расизм – пристрасть високого походження Презентація антології «Вертиголов та інші політичні тварини» на Форумі видавців у Львові - ПРОSTORY - український літературний журнал Презентація антології «Вертиголов та інші політичні тварини» на Форумі видавців у Львові Femen роздягає суспільство - ПРОSTORY - український літературний журнал Femen роздягає суспільство
Друкувати

Європа: між документом та фікцією

 У суботу, 26 травня о 19:00 в Центрі візуальної культури (вул. Костянтинівська, 26, кінотеатр "Жовтень") відкриється фото-виставка про Європу після Другої світової війни. 

lessing

Еріх Лессінґ – один з найбільш знаних фотографів Австрії, член престижної фотоагенції Magnum Photos. Документуючи світові події, зображуючи ситуації, народи, особистості та важливі проблеми, фотограф досліджує культуру Центральної та Східної Європи й розширює горизонти знання й розуміння цього регіону. Кураторів Маріну Ґржиніч та Вальтера Зайдля було запрошено для пошуку митців з відповідних країн, котрі представили би реакцію на роботи Лессінґа та створили паралельні історії, спрямовані на концептуальну рефлексію соціальних, політичних, історичних змін у регіоні через медіум фотографії. 

Учасниці й учасники:

Еріх Лессінґ (Австрія)
Анна Артакер (Австрія)
Елжбєта Яблонська (Польща)
Шейла Камеріч (Боснія і Герцеговина)
Мартін Коллар (Словаччина)
Борис Місірков та Георгій Богданов (Болгарія)
Таня Остоїч (Сербія)
Ерзен Скололі (Косово)
Ілья Шошкіч (Чорногорія)
Мона Ватаману та Флорін Тюдор (Румунія)
Манфред Вільман (Австрія) 

Кураторство: Маріна Ґржиніч та Вальтер Зайдль. 

Зі вступними промовами під час відкриття виступатимуть Василь Черепанин, Якуб Форст-Баталья та Робін Ґозейоган.
У рамках виставки буде презентовано каталог з есеями Розалінди Борчіле, Крістіана Нае, Маріни Ґржиніч та Вальтера Зайдля. 

Виставка працюватиме з 26 травня до 23 червня 2012 року. 

Проект Фундації Ерсте (Відень), за підтримки Міністерства європейських та міжнародних справ Австрії та Австрійського культурного форуму в Києві. 

Виставка проходить у рамках проекту Центру візуальної культуриОбраз у темряві: сучасна критична фотографіяпаралельної виставкової програми Першої київської бієнале сучасного мистецтва АРСЕНАЛЕ 2012.

 

Додайте Ваш коментар

Ваше ім'я (псевдонім):
Коментар:

eurozine
 


Головна  Статті  Тексти  Переклад  Новини  Тема  Акції  Мистецтво  Лінки  Газета  Редакція  


Дизайн Олександр Канарський ©2007.
При використаннi матерiалiв сайту бажаним є посилання на prostory.net.ua